Hur man börjar använda Free-Kevytyrittäjä

2. Fylla i dina uppgifter

3. Fylla i din kunds uppgifter

l

4. Skapa och skicka fakturor

5. Ta det lugnt och låta oss sköta pappersarbetet

Vad är lättföretagande?
Lättföretagande är ett modernt sätt att jobba och hitta jobb utan att starta ett eget företag. Free-laskutus Oy erbjuder ett enkelt sätt att börja som lättföretagare, allting kan göras via mobilen. Lättföretagare är inte fast-anställda hos företagen eller personerna de jobbar för, istället jobbar de under ett uppdragsbaserat förhållande med kunden. Som lättföretagare kan inte Finska staten bestämma när och hur mycket du får jobba. Free-laskutus gör det lätt att börja som lättföretagare, där användarna har nyttan av att ha ett eget företag utan byråkratin som kommer med att ha ett eget företag.

  • Ca. 10% mera inkomster
  • möjlighet att jobba utan begränsningar på jobbmängder
  • jobb utan anställning
  • FöPL pensionsförsäkring ger flexibilitet och frihet
  • Lätt att börja
  • Ingen byråkrati
  • Inga registreringskostnader

*Vissa branscher kan ha lagar som förhindrar dig från att jobba 24/7 (t.ex Busschaufför) Kontakta oss gärna för mer information

Vad är Free-Kevytyrittäjä?
Free-Kevytyrittäjä erbjuder en tjänst med hjälp av vilken du lätt kan skicka fakturor åt företag som lättföretagare. Vi utvecklar konstant vår tjänst för att erbjuda den bästa tjänsten för lättföretagare och deras kunder. Du kan enkelt börja fakturera dina kunder via Free-Kevytyrittäjä.

Du behöver bara registrera dig och skicka fakturor via vår tjänst. Vi hjälper dig med alla problem och sköter det mesta av ditt pappersarbete för din del. Vår tjänst är för alla som vill tjäna mer genom att skicka fakturor istället för att lyfta lön.

Lättföretagande som en långsiktig lösning?
Om du känner att lättföretagande är en långsiktig lösning för dig är det mycket enkelt att fakturera allt ditt jobb via vår tjänst. Som långsiktig lättföretagare är du dock tvungen att ha en företagares pensionsförsäkring (FöPL)

Du kan lätt ta företagarens pensionsförsäkring via vår tjänst. Läs mera om FöPL här. Det tar endast några sekunder att aktivera din FöPL via vår extranet. Kom dock ihåg att du är tvungen att betala dina FöPL avgifter månatligen.

Lätt företagande som extra sysselsättning

Du kan fakturera ditt lättföretagande när som helst, en del väljer att göra det en gång om året. Flera av våra användare har ett fast jobb men jobbar som lättföretagare vid sidan om. Som lättföretagare är det lätt att få extra inkomster och de flesta har det som tilläggs sysselsättning.

Du är endast tvungen att ta FöPL-försäkring då dina inkomster som lättföretagare överstiger 7656,25€ över de senaste 12 månaderna.

Prova på lättföretagande

Det är lätt och gratis att registrera sig. Du betalar endast då du fakturerar.