Kevytyrittäjyyden aloittaminen

Täytä yhteystietosi

Lisää asiakkaan tiedot

l

Luo ja lähetä lasku

Ota rennosti

Mistä saada keikkatöitä?
Suosittelemme verkostoitumaan sosiaalisissa medioissa (facebook/linkedin) ja käyttämään alustapalveluita kuten www.freetalent.fi
Maksaako kevytyrittäjyys?
Free-Kevytyrittäjään voi liittyä milloin tahansa ilmaiseksi ilman sitoumuksia. Palvelumaksun maksat vasta kun asiakkaasi on maksanut laskusi.
Kevytyrittäjä ja sosiaaliturva
Kevytyrittäjillä on oikeus sosiaaliturvaan aivan kuten yrittäjillä ja palkansaajilla. Palkansaajan ja kevytyrittäjän/yrittäjän sosiaaliturvassa on hieman eroa mm. siinä, miten se määritellään.

Kevytyrittäjän sosiaaliturva määräytyy YEL-vakuutuksen työtulon mukaan ja mitä todellisempi työtulo on tuloihin nähden, sitä kattavampi turva on.

Lue lisää

Sivutoiminen kevytyrittäjyys
Kevytyrittäjänä voit tehdä laskuttaa töitä myös vaikka vain kerran vuodessa. Palkkatyö ei ole este kevytyrittäjyydelle. Kevytyrittäjyys onkinK erittäin suosittu ja helppo tapa ansaita lisäansioita muiden töiden ohella.

Esimerkiksi YEL-vakuutuksen tarvitset vasta jos kevytyrittäjä tulosi nousevat 12 kk aikana yli 7656,25€ (v. 2018)

Kevytyrittäjyydestä pysyvä vaihtoehto?

Jos kevytyrittäjyys sopii sinulle ja koet sen olevan pysyvä työntekemisen muoto, on sinun otettava eläkevakuutus.

Yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL- vakuutuksen saat helposti meidän kauttamme.  YEL- vakuutuksen saat Extranetin puolelta, eikä sen ottamiseen mene kuin muutama sekunti.

Toiminimi vai kevytyrittäjyys?
Toiminimen omaaminen ja kevytyrittäjyys eroavat toisistaan ja on tärkeää selvittää se itselle sopivin vaihtoehto. Kevytyrittäjyydessä toimit ilman toiminimeä, joilloin säästyt toiminimen tuomalta byrokratialta ja paperitöiltä.

Lue lisää

Onko kevytyrittäjyys minua varten?
Kevytyrittäjyys sopii lähes kaikille henkilöille, jotka myyvät omaa osaamistaan. Parhaita puolia kevytyrittäjyydessä on, että sinun ei tarvitse stressata yrittämisen byrokratiasta tai huolehtia yrittäjän velvoitteista.
Mikä on YEL?
YEL-vakuutus on yrittäjän työeläkevakuutus. Se mahdollistaa tehokkaamman vakuuttamisen ja joustavamman toiminnan eläkevakuutuksien osalta.

Lue lisää

Kevytyrittäjyys palkkatyön ohessa
Kevytyrittäjänä voit tehdä laskuttaa töitä myös vaikka vain kerran vuodessa. Palkkatyö ei ole este kevytyrittäjyydelle. Kevytyrittäjyys onkin erittäin suosittu ja helppo tapa ansaita lisäansioita muiden töiden ohella. Esimerkiksi YEL-vakuutuksen tarvitset vasta jos kevytyrittäjä tulosi nousevat 12 kk aikana yli 7799,37€ (v. 2019)

Aloita kokeilu

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Liittyminen on ilmaista nyt ja aina, eikä se velvoita sinua mihinkään. Maksat palvelun käytöstä vasta kun alat vastaanottamaan suorituksia.

Kysyttävää? Autamme mielellämme.

asiakaspalvelu@freelaskutus.fi / 0203 323 45