Yrittäjän päivä 2018

Tänään on vuosittainen yrittäjänpäivä ja sitä juhlistetaan esimerkiksi Helsingissä Bio Rex:n tiloissa. Aiheina yrittäjyyden monet näkökulmat. Viimeisenä puheenvuoron pitää pääministerimme Juha Sipilä. Yhtä näkökulmaa ei, ainakaan puheenvuorojen perusteella, kuitenkaan ole huomioitu – kevytyrittäjyys. Itsensätyöllistäjät tekevät arvokasta työtä ja ovat vastuussa omasta onnistumisestaan, mutta harvoin heitä muistetaan – edes yrittäjänpäivänä.

Free-laskutus perustettiin asiakkaidensa tarpeisiin. Freen taustalla olevat henkilöt tarvitsivat niin itselleen kuin tutuilleenkin työkalun, joka mahdollista helposti oman osaamisensa laskuttamisen. Siitä ei haluttu tehdä kasvavaa liiketoimintaa, mutta asia vain kasvoi itsestään. Suomessa selvästi oli kysyntää palvelevalla laskutuspalvelulle. Intohimomme yrittäjyyttä kohtaan tarkoitti myös sitä, että halusimme heti lähdöstä auttaa kaikkia muitakin menestymään. Se on toivottavasti näkynyt asiakaspalvelussamme ja kaikessa muussakin tekemisessämme.

Sama intohimo muiden menestykseen ei kuitenkaan aina tunnu näkyvän virallisemmissa viesteissä. Hallitus on pyrkinyt tehostamaan valtiomme kilpailukykyä ja saamaan yhä useamman ottamaan vastuuta omasta menestyksestään. Mikä toki sopii usealle, mutta moni haluaa myös apua ottaessaan ensiaskeleita itsensä työllistämiseen.

Yrittäjyyttä on monenlaista, maataloutta, osakeyhtiöitä, pörssiyhtiöitä ja osuuskuntiakin. Me arvostamme heitä kaikkea emmekä koe, että yrittäjänpäivän juhlinta on itsensätyöllistäjiltä pois. Haluamme silti tänään nostaa esille sen, että kevytyrittäjät ovat myös hengeltään yrittäjiä. Emmekä pois sulje omasta juhlinnastamme työntekijöitä, työttömiä, syrjäytyneitä tai ketään muutakaan. Tänään on virallinen päivä niille, jotka ovat ottaneet riskin ja ovat ottaneet vastuun menestyksestään.

Yrittäjänpäivä on siis myös kaikkien freeläisten päivä. Tervetuloa toimistollemme 14 alkaen juomaan kanssamme kahvia ja keskustelemaan – ihan mistä tahansa. Mekin juhlimme yrittäjänpäivää kahdesta viiteen, kuten Bio Rex:n tiloissakin olijat. Meillä tosin ei käy pääministeri pitämässä puheenvuoroa, mutta ei anneta sen vaikuttaa tekemiseemme.

Erinomaista kevytyrittäjän päivää 2018 siis teille kaikille!

– Freen henkilökunta

Lisää luettavaa

Uusi Vuosi, Uusi Työyhteisö?

Uusi Vuosi, Uusi Työyhteisö?

Muuttuvassa työelämässä organisaatiot ovat jatkuvasti uudistuksien pyörteessä. Erityisesti startup -yritysten kasvukivut aiheuttavat omat haasteensa työyhteisöihin. Kovassa vauhdissa ja jatkuvassa muutoksessa toiminnan punainen lanka saattaa hämärtyä ja tavoitteet...

Kevytyrittäjä, muistathan pitää lomaa?

Kevytyrittäjä, muistathan pitää lomaa?

Sinäkin olet varmaan joskus kuullut yrittäjän suusta “Olen aina töissä.” lausahduksen. Lauseessa on perää, sillä yrittäjien sekä kevytyrittäjien työ on usein melko itseohjautuvaa ja työajat määritellään melko itsenäisesti. Työaikojen määrittämisen vapaudessa on...

Kevytyrittäjän vakuutukset selkokielellä

Kevytyrittäjän vakuutukset selkokielellä

Laskutuspalveluiden yleinen linjaus on vakuuttaa kevytyrittäjät esim. vastuu -ja tapaturmavakuutuksella.YEL-vakuutus on lakisääteinen, joka on otettava aina, kun sen ehdot täyttyvät. Tässä blogipostauksessa käyn lävitse mitä nämä vakuutukset tarkoittavat käytännössä,...

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Liittyminen on ilmaista nyt ja aina, eikä se velvoita sinua mihinkään. Maksat palvelun käytöstä vasta kun alat vastaanottamaan suorituksia.

Kysyttävää? Autamme mielellämme.

asiakaspalvelu@freelaskutus.fi / 0203 323 45